Sus
9 Sep

7 lucruri pe care nu le stiai despre brandul Apple

Cu ocazia fericitei zile post lansare IPhone 7,  voi dezvalui  7 lucruri  din culisele brandului Apple, care sprijina cei 3 piloni pe care este construita strategia de branding: Innovation, Client Satisfaction, Coolness.

 

  • Detine recordul mondial de Brand Engagement – un tip din Japonia a asteptat 7 luni in fata unui magazin Apple pentru a-si cumpara primul IPhone 6.

yopii

Blogger-ul Yoppi a fost foarte dezamagit pentru ca a ratat ocazia de a avea primul modelul IPhone 5, asa ca s-a hotarat sa nu rateze ocazia de a fi primul care sa aiba IPhone 6..chiar daca asta a insemnat sa astepte 7 luni in fata magazinului!

 

 

  • Este cu un minut in fata – toate produsele Apple apar in reclame afisand pe ecran ora 9:41 AM (ora la care Steve Jobs a facut public primul IPhone), mai putin AppleWatch-ul care afiseaza ora 10:09

apple-watch-nike-colours

Traditional, ceasurile sunt setate sa arate ora 10:10 din motive estetice, insa Apple a vrut sa fie cu un minut inaintea tuturor si a afisat 10:09! Frumos nu?

 

 

  • Rata de admitere a angajatilor Apple Stores este mai mica decat rata de admitere la Harvard!

Apple staff members cheer at the new Apple Store during the official opening at the Wangfujing shopping district in Beijing Saturday, 20, 2012. Apple opens it fifth store in mainland China, and is the largest Apple Store in Asia. (AP Photo/Andy Wong)

Pentru a le oferi clientilor cele mai bune servicii “in store”, Apple are un process de selectie foarte strict in ceea ce priveste angajarile. Rata de acceptare a angajatilor este de 2% pe cand cea de admitere la Harvard este 5.9%.

 

 

  • Primele magazine Apple au fost inspirate de magazinele GAP!

gap-e1432888377747

Ron Johnson, directorul de retail pe care Jobs l-a angajat in 2000, admira viziunea CEO-ului Gap- Mickey Drexler, in ceea ce priveste expunerea produselor.  Nu e de mirare ca Drexler a devenit ulterior membru al board-ului Apple.

 

 

  • Lupta pentru un loc in fata..in cartea de telefoane

Steve Jobs a ales numele Apple din 2 motive: tinea o dieta pe baze de fructe si vroia ca numele companiei lui sa fie inaintea lui Atari in cartea de telefoane.

 

 

  • „Marul muscat” a fost ideea lui Jobs!

apple_logoevolution_fig5 Primul logo Apple era o compozitie cu Newton care statea sub un mar, dar Jobs a considerat ca este prea complex. Asa a aparut marul muscat. Buna decizie!

 

 

  • In toate video-urile de produse, Sir Jony Ivea a purtat acelasi  model de tricou, in diferite culori.

video_photo_2725

Tricourile erau G-star, un alt brand cool!

 

Sper ca v-a placut articolul si va doresc rate usoare pentru noul IPhone 7!

Cristina Maria Banu

Daca ar fi sa ma descriu intr-un singur cuvant, as spune ca sunt o persoana norocoasa. Si asta pentru ca mi-am transformat visul intr-un job.

Niciun comentariu

Lasa un raspuns