Sus
6 Sep

Rezolutie de Septembrie- Stay true to yourself!

Am o veste buna si una proasta…cu care sa incep?

Cu cea proasta zic… Nu! Nu e 37 AUGUST! E 6 septembrie!

Si vestea buna? Este momentul perfect pentru Rezolutiile de toamna!

Toamna asta,  eu am o singura rezolutie : To stay true to myself. In romana ar suna ceva de genul: Sa imi fiu loiala mie! (dar suna mai bine in engleza, asa ca o las asa)

M-am gandit ca poate este o rezolutie interesanta si pentru tine. Asa ca, in cazul in care o aplici deja sau vrei sa o aplici, mai jos gasesti 5 principii pe care imi propun sa continui sau  sa incep sa le aplic.

1. Sa spun mai des NU!

Asta e greu si clar nu e punctul meu forte. Mi-am dat seama ca momentul in care am inceput sa traiesc cu adevarat pentru mine a fost acela in care am renuntat sa traiesc pentru ceilalti. Si asta printr-un simplu NU! Si cand zic simplu, chiar este. Trebuie doar ca,  inante sa dai un raspuns  sa te gandesti foarte foarte sincer daca vrei sau nu sa faci acel lucru. Daca raspunsul e NU! Ai curajul sa il spui. Pana la urma daca celalalt se supara,  este despre el si nu despre tine!

Deasemenea NU este un raspuns pe care trebuie sa ti-l dai si tie de mai multe ori. Si aici vine frumusetea PRIORITIZARII timpului si efortului. Am avut ceva de lucru cu asta. Fiind proactiva, ma entuziasmeaza repede de lucrurile/proiectele care imi plac. Astfel, am tendinta de a incepe sa pun in practica multe idei. Din lipsa timpului insa, nu reusesc sa le finalizez pe toate, ceea ce imi aduce  frustrari. De aceea am invatat sa imi spun  NU sau NU ACUM! ce am reusit?  Sa imi aleg lucrurile pentru care chiar conteaza sa muncesc, sa le duc la bun sfarsit si sa ma bucur de rezultate!

2. Sa  accept lucrurile asa cum sunt ACUM!

Acceptarea este cheia. Daca esti o persoana abmitioasa, probabil stii despre ce vorbesc. Iti doresti sa ai din ce in ce mai mult. Sa fii din ce in ce mai bun. Evident, nu este nimic gresit in asta! Insa, atunci cand nu reusesti te simti vinovat si te judeci. Astfel in loc sa te motivezi sa ajungi unde vrei, iti pui o MAAAAAARE frana!

Bunica imi spunea tot timpul „Nemultumitului i se ia darul”. Nu intelegeam ce voia sa spuna, insa acum imi dau seama cat de mult sens are aceasta expresie! Atunci cand esti multumit cu ce ai primesti tot mai mult!

4. Sa construiesc relatii imperfecte

Cumva pe ideea melodiei lui Carla’s Dream- IMPERFECT:) Hai sa fim seriosi nici unii dintre noi nu suntem perfecti. Atunci de ce sa pretindem ca ceilalti sa fie… sau sa pretindem ca relatiile cu ei sa ne ofere totul? In plus nu exista perfect.., ci doar IDEAL. Am scris acum ceva vreme un post despre BARBATUL IDEAL.  Am primit multe comentarii pe aceasta tema. Sa ne intelegem- era vorba despre IDEAL si nu despre ceea ce caut.   Sunt constienta ca nu exista un singur om care sa aiba toate calitatile pe care le scriam in articol! Si credeti-ma si daca ar veni e posibil sa nu mi se potriveasca!  Asa ca, va spun sigur, nu caut barbatul ideal ci acel barbat care sa mi se potriveasca ! Sa ma complementeze, sa ma inteleaga si imperfectiunea lui sa fie in acord cu imperfectiunea mea! Asa ca,  decat sa astept relatii perfecte, prefer sa  sa construiesc relatii imperfecte dar frumoase!

5. Sa CRED!

Una dintre cele mai mari bariere pe care le-am observat la mine, si la cei din jur este LIPSA CREDINTEI!  Si acum credinta se poate imparti in mai multe directii: Credinta in divinitate, credinta in cei din jur si ca si o consecinta credinta in noi insine.  Crezand in divinitate crezi in iubire, in forta bineului, in dreptate. Astfel nu te mai temi atat de mult de viitor. Crezand in viitor crezi si in ceilalti si in faptul ca oamenii din jur sunt bine intentionati. Asa alegi sa vezi partea buna a vietii si sa fii pozitiv!  In loc sa  te angrenezi in competitii fara rost incepi sa te inconjori de oameni de la care ai ce invata, care au ce invata de la tine, si impreuna evoluati!  In final iti capeti increderea in tine! Vei observa cum lucrurile incep sa funcioneze! Vei reusi sa iti atingi mai usor obiectivele si sa iti indeplinesti visele. E atat de SIMPLU!

Cam asa mi-am propus eu sa traiesc de acum incolo! Si AM INCREDERE ca voi reusi!

Mi-ar placea sa aud si rezolutiile tale pentru aceasta toamna!

Daca esti cu un pas inainte si deja aplici lucrurile de mai sus, lasa-mi un comentariu si spune-mi cum functioneaza pentru tine!

Tine doar de tine sa iti creezi viata si cariera pe care le visezi!

Cu drag,

MC

 

Cristina Maria Banu

Daca ar fi sa ma descriu intr-un singur cuvant, as spune ca sunt o persoana norocoasa. Si asta pentru ca mi-am transformat visul intr-un job.

Niciun comentariu

Lasa un raspuns