Sus
23 Iul

3 aspecte cheie despre brandul personal

Atunci cand am creat rubrica ASK CRISTINA, rubrica in care mi-am propus sa raspund tuturor celor care au diverse curiozitati legate de branding, marketing si comunicare, eram aproape sigura ca prima intrebare va fi: Cum sa iti construiesti brandul personal? Nu m-am mirat cand chiar asa a fost, intrucat este unul dintre cele mai la moda subiecte ale zilelor noastre si, din pacate, care trateaza o notiune destul de putin inteleasa.

Daca ar fi sa raspund la intrebare pe scurt as spune:  Nu exista o reteta de a-ti construi brandul personal,  acest proces difera in functie de persoana, obiective, context etc.

Inainte de a incepe sa construiesti brandul personal cred ca este mai important sa intelegi la ce se refera el, asa ca mai jos gasesti 3 lucruri esentiale:

Brandul personal are rolul de a genera valoare si venituri

Asta inseamna ca nu ne facem un brand personal doar pentru a ne hrani ego-ul sau pentru a deveni mai placuti in cercul de prieteni, ci pentru a obtine un castig, fie el financiar, de capital de imagine sau de alta natura etc.

Brandul personal este in primul rand despre auto-cunoastere

Brandul personal este in primul rand despre IDENTIFICARE si apoi  despre comunicare. Asta inseamna ca inainte de a incepe orice demers de a-ti construi un brand personal ar trebui sa stii cine esti si prin ce te diferentiezi sau esti mai bun decat cei din domeniul tau (un fel de avantaj concurential daca am vorbi despre un brand comercial)..

Brandul personal necesita o investitie si un specialist

Brandul personal nu poate fi facut de oricine si nici oricui, se construieste in timp, si cel mai important, necesita o investitie. Pe modelul: nu incercati asta singuri acasa- daca ajungeti la concluzia ca un brand personal puternic v-ar ajuta in business si v-ar genera  venituri, este important sa il tratati ca pe o investitie pe termen lung si sa apelati la un consultant care sa va ajute sa identificati aspectele cheie de care sa tineti cont. Trebuie sa aveti grij, pentru ca asa cum un brand bine construit ajuta enorm, unul construit gresit poate costa destul de mult.

Urmariti aceasta sectiune pentru a citi noi articole despre brandul personal.

Daca doriti sa aflati cum si-au construit brandurile personale diferite persoane publice autohtone, am pregatit o serie speciala de interviuri pe aceasta tema cu vedete, oameni politici si oameni de afaceri in rubrica Brands Behind the Scenes!

 

 

Ne auzim in curand,

 

 

 

 

Cristina Maria Banu

Daca ar fi sa ma descriu intr-un singur cuvant, as spune ca sunt o persoana norocoasa. Si asta pentru ca mi-am transformat visul intr-un job.

Niciun comentariu

Lasa un raspuns